Friday, March 11, 2016

Põlvamaa inglise ja saksa keele e-raamatute konkursi tulemused 2016



Sel õppe-aastal laekus konkursile „Friendship“16 e-raamatut – rekordarv. Esindatud oli Põlva Põhikool, Kauksi Põhikool, Kanepi Gümnaasium ja Mammaste kool. Kokku laekus 2 saksakeelset ja 14 inglisekeelset tööd, kõige noorem osaleja oli 4.klassist. Kasutati erinevaid keskkondi nagu padlet, clipbook, mystorybook, smilebox, storyjumper, calameo, myebookmaker, seetõttu oli hinnata raskem, kuid samas oli võimalik ka rohkem õpilasi tunnustada.
 
Saksa keeles jagavad 1.-2.kohta Jan-Mattias Kottise Põlva Põhikoolist ( õp. Aimi Jõesalu) ja Maano Maasikmets Kauksi Põhikoolist (õp. Irina Ševtšenko).
Inglise keeles jagavad 1.-2.kohta Kauksi põhikooli õpilaste Alexia ja Ken Kuruski koostöö (õp. Irina Ševtšenko) ning Kanepi Gümnaasiumi õpilane Laura Saunamets ( õp. Merike Luts). 3.-4.kohta jagavad Demi Vaarask (Kanepi Gümnaasium, õp Merike Luts) ja Jan- Mattias Kottisse (Põlva Põhikool, õp. Rael Anijalg).

Eripreemiad lähevad Mammaste kooli õpilastele ja Kauksi Põhikooli 4.klassi õpilasele Joonas Soovaresele tubli alguse eest e-raamatute koostamisel ning Kadri Kalvele ja Keitlin Kõolehele Kanepi Gümnaasiumist meeldejääva kujunduse eest.
Selle aasta e-raamatuid iseloomustas terviklik sisu ning teadlikkus litsentsimärkide kasutamisest. Samuti oli vaeva nähtud kujundamisega, lisaks fotodele kasutati ka omajoonistatud pilte ning kui keskkond võimaldas, oli lisatud videosid.

Hindas Astrid Sildnik, Kose Gümnaasiumi saksa keele õpetaja, ESÕS-i IT-grupi liige

No comments:

Post a Comment